Vegetarische pizza’s
Ingrediënten
-
2 rollen kant-en-klare pizzabodems
-
12 groene olijven (ontpit)
-
100 gr geraspte mozzarella
-
andere toppings: ananas, broccoli, courgette,...
voor de saus
Bereiding
Voor de tomatensaus: hak de ui en look fijn en fruit glazig in 2 el olijfolie. Doe er de tomatenblokjes bij en kruid met zout, peper en oregano. Laat 10 minuutjes sudderen. Doe de saus in een blender en mix. Doe terug in het pannetje en laat nog wat verder pruttelen tot alle smaken mooi vermengd zijn
Voor de pizza's: snij de onderkant van de olijfjes zodat ze mooi recht kunnen staan. Doe hetzelfde met de tomaatjes. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes. Snij de paprika in rondelletjes en snij in twee
Ontrol de pizzabodems en snij er aan de hand van een omgekeerd kommetje pizzaatjes uit van 12 cm diameter
Bestrijk de bodems met de saus. Gebruik de olijfjes voor de oogjes, de tomaat voor de neus en de halve paprika-rondelletjes als mond. Je kan ook verder gaan en bijvoorbeeld broccoli gebruik als haar
Bestrooi de pizza’s met de geraspte mozzarella.
Verwarm de oven voor op 180° en bak de pizza’s 10-12 minuutjes tot ze gaar zijn
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be