Open ravioli met boschampignons en aardpeer

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (geschild)
  • 500 gr boschampignons (shii-take, kastanjechampignon, cantharellen, hanekammen,...)
  • 400 gr jonge spinazie
  • 1 sjalot
  • 2 dikke tenen look
  • 2 el gedroogde boschampignons (morieltjes als je het echt chique wil)
  • ⅕ th lepel cayennepeper
  • 5 cl plantaardige room
  • peper, zout en muskaatnoot
  • 1 th lepel gedroogde rozemarijn
  • 8 lasagnevellen zonder ei (kant-en-klaar, versvak)
  • parmezaanschilfers (optioneel, mag je weglaten)
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Veganistisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe 20 cl olijfolie in een steelpannetje en doe er de gedroogde champignons in. Ook de cayenne mag erbij. Zet op het vuur en laat op middelhoog vuurtje 'trekken' tot de rest klaar is.

  2. Snij de geschilde aardperen in blokjes van 3 cm ongeveer en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze. Kruid met peper en zout en doe er de room bij (maximaal 5 cl). Maak je de puree op voorhand, doe dan pas de room erbij als je de aardpeerpuree terug opwarmt.

  3. Hak de look en de sjalot fijn en doe 1 el olijfolie in de pan. Fruit de sjalot en look in de olie op een laag vuur tot ze glazig zien. Doe er de spinazie bij en laat voor de helft 'smelten', mag niet helemaal gesmolten zijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en houd warm.

  4. Borstel de champignons schoon en en snij in stukken. Doe wat olie in een pan en bak er de champignons in op hoog vuur. Kruid met peper, zout en de rozemarijn. Hou warm.

  5. En dan nu de assemblage:  Zet warme borden klaar (hoe doe je dat? Ofwel laat je ze een tijdje staan in warm water of je zet ze in de oven op 50°). Snij de lasagnevellen in twee. En kook ze één minuutje.  Leg een velletje op het bord, doe er een lepel spinazie op, opnieuw een vel, een lepel champignons, opnieuw een vel, aardpeerpuree, opnieuw een vel, afwerken met spinazie, aardpeer en champignons.  Doe er wat van de champignons rond, lepel er wat van de warme champignonolie over en versier met wat schilfers parmezaan. Serveer meteen. 

5
Average: 5 (1 vote)