Rouget met kort gebakken tomaatjes en rouille

Ingrediënten

  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 8 troskerstomaten
  • rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree)
  • aardappelpuree
  • olijfolie
  • enkele takjes kervel
  • 1 th lepel fijngehakte zwarte olijven

Voor de zoetzure marinade

  • 50 gr suiker
  • 150 gr azijn
  • 150 gr sinaasappelsap
  • 75 gr water

Voor de vinaigrette van soja

Beginner
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de zoetzure saus door water en suiker in te koken en hieraan vervolgens azijn en sinaasappelsap toe te voegen.

  2. Besprenkel 2 trostomaten met olijfolie, peper en fleur de sel. Plaats eventjes in de oven op 150°C tot het vel wat loskomt.

  3. Voor de zoetzure tomaatjes: ontvel 6 kerstomaatjes en leg ze vervolgens eventjes kort in de zoetzure marinade. Snij 2 kerstomaatjes doormidden.

  4. Voor de rouille: meng de mayonaise met wat saffraan en lookpuree en doe dit vervolgens in een spuitzakje.

  5. Voor de vinaigrette van soja: mix de citroen, eieren, mosterd, sojasaus, lookpuree, suiker, peper en zout tot een homogene massa. Voeg daarna geleidelijk de arachideolie toe.

  6. Afwerking: kruid de rouget met peper en zout, bak kort langs de velkant in hete olijfolie, draai eventjes om en dep droog op een papiertje.

  7. Werk het gerecht verder af door de tomaatjes op het bord te schikken. Spuit enkele puntjes rouille en werk af met enkele blaadjes fijne kervel.

  8. Schik op het laatste de gehakte olijven op de vis en werk het geheel af met wat goeie olijfolie.

  9. Warm de puree op en werk op met boter en olijfolie.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Jessika Van Cauwenbergh