Kort gebakken inktvis met chorizo en groene asperges

Ingrediënten

  • 15 ml Arbequina-olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 mespunt garam masala
  • 30 gr chorizo
  • 1 grote teen knoflook
  • 15 ml olijfolie
  • 2 gezouten boter
  • 150 gr kleine verse inktvis
  • 16 groene asperges
  • 2 bakjes rucolascheutjes
  • inktvisinktkoekjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Inktvis Maak de inktvissen schoon en snijd ze in gelijke reepjes. Bak de inktvisreepjes kort in een hete pan met een beetje olie. Voeg fijngesneden knoflook en chorizo toe. Verfris met citroensap en kruid met garam masala en peper en zout. Voeg de Arbequina-olijfolie toe en zet van het vuur.

  2. Asperges Snijd de onderkant van de asperges en kook ze in gezouten water met boter in 5 tot 8 minuten gaar.

0
Nog geen stemmen

Puur Zeeland

Auteur
Quinten Lange
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789089890603