Kort gebakken tonijn met compote van tomaat en aardappelpesto

Ingrediënten

  • 4 suiker
  • 4 tomaten
  • 4 dikke aardappelen
  • peper en zout
  • handvol basilicumblaadjes
  • 250 gr verse tonijn
  • 4 witte wijnazijn
  • 2 teentjes look
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 50 gr pecorinokaas
  • 10 gr pijnboompitten
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes citroentijm
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en doe ze terug in de kookpot laat even drogen op het vuur. Haal af en plet ze. Kruid af met peper en zout en laat afkoelen.

  2. Doe de basilicum in de blender samen met de pijnboompitten, de kaas en de look. Kruid af met peper en zout, voeg olijfolie toe en laat draaien tot je een mooie pesto krijgt. Zet even weg in de koeling.

  3. Snij de tonijn in mooie gelijke stukken, kruid af en bak de tonijn heel kort aan in een pan met olijfolie. Zet weg in de koeling.

  4. Verwijder de kroontjes uit de tomaten en maak inkepingen. Leg ze kort in kokend water en leg ze dan in een ijsbad. Verwijder de schil als de tomaten afgekoeld zijn.

  5. Snij de tomaten in grove stukken en zet samen met de suiker, azijn, laurier en citroentijm op het vuur en laat zachtjes inkoken.

  6. Roer de pesto onder de aardappelen. Schik mooi op het bord en serveer met een takje citroentijm.

5
Average: 5 (1 vote)

De keuken van de Lady Chef

Auteur:
Yanaika Skryszkowiak
i.s.m. Barbara Luijken
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020999549