Brochette van scampi en kerstomaten met champignons

Ingrediënten

  • tuin- en waterkers
  • vinaigrette

Brochette

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten

Bereiding

  1. Leg de ongepelde scampi mooi gelijk onder elkaar op een snijplank (8 per persoon). Steek er een brochettestokje door en 1 cm ernaast het andere stokje. Herhaal dit 4 keer. Snij de ui in 4 gelijke delen en verwijder de steeltjes van de champignons. Verdeel nu de champignons, kerstomaten en stukken ui over de snijplank. Steek alles op het brochettestokje.

  2. Neem een potje en doe er een scheutje arachideolie in. Strooi er wat zout en voldoende peper over. Pers de look met een lookpers en voeg die bij de arachideolie. De gekruide bakolie is nu klaar.

  3. Zet 1 grillpan op het vuur (pan voor de scampi’s) en 1 gewone pan (voor de champignons).

  4. Bestrijk de brochettes van champignons en kerstomaten intussen rijkelijk met de gekruide bakolie en leg ze met de ingestreken kant in de pan. Strooi er de rest van de bakolie over en laat goed aankleuren.

  5. Leg de brochettes van scampi in de grillpan van zodra die goed heet is. Draai de scampi’s eenmaal om tot ze mooi aangekleurd zijn.

  6. Serveer met de tuin- en waterkers, overgoten met de vinaigrette.

5
Average: 5 (1 vote)