Gebakken spiering met lauwwarme salade van gele boontjes

Ingrediënten

  • 250 gr kerstomaatjes
  • maïsolie
  • 600 gr krielaardappelen
  • 4 spieringkoteletten
  • peper en zout
  • boter
  • wittewijnazijn
  • 1 sjalot
  • enkele takjes dragon
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en breng water aan de kook in een stoompot en in een gewoon kookpotje.

  2. Halveer de kerstomaatjes en leg in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en een scheutje maïsolie en zet 20 minuten in een oven van 150°C.

  3. Was de krieltjes, ze hoeven niet geschild te worden. Doe ze in de stoompot.

  4. Dop de boontjes en stoom gaar in een kookpotje met stoommandje in.

  5. Kruid de koteletten. Zet een bakpan op het vuur, voeg boter toe en laat goed warm worden. Doe het vlees in de pan en laat mooi korsten. Zet dan het vuur iets lager.

  6. Maak een vinaigrette: snij het sjalotje fijn, doe 1 eetlepel wittewijnazijn en 3 eetlepels maïsolie in een grote kom, kruid met peper en zout, voeg versgehakte dragon en de gestoomde boontjes toe.

  7. Hou de gestoomde aardappelen even onder koud water en haal de schil eraf en voeg ook bij de boontjes, en tenslotte ook de kerstomaatjes. Meng goed onder mekaar en serveer met de gebakken spieringen.

  8. Dit gerecht kan je op tafel zetten voor €3,61 per persoon.

0
Nog geen stemmen