Courgettebloem gevuld met salade van courgette, parmaham, crème van courgette, fetakaas en gebakken rode poon

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Fileer de rode poon, ontgraat en hou apart in de koelkast tot gebruik.

  2. Was de courgette goed en snij een dikke plak van de courgette. Herhaal dit nog 3 maal tot je een rechthoek hebt. Nu heb je het witte binnenste van de courgette over en dit snij je in brunoise of blokjes.

  3. Blancheer de buitenzijde in kokend gezouten water, zodra de courgette gaar is haal je hem uit het water en doe in een foodprocessor. Voeg 2 gr agar agar toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden en zet apart. Mix nog heel even voor gebruik.

  4. Bak de courgetteblokjes even op in een pan met een weinig koolzaadolie, breng op smaak en voeg de in reepjes gesneden parmaham en fetakaas blokjes aan toe. Vul de courgette bloemen met deze mengeling en stoom boven een groentebouillon gedurende een 2-tal minuten.

  5. Serveer met de gebakken poon. En werk het geheel af met verse kruiden.

5

Average: 5 (1 stem)