Salade van linzen en boontjes

Ingrediënten

  • 150 gr kleine groene boontjes
  • zwarte peper
  • zeezout
  • snuifje extra fijne suiker
  • 2 th lepels rode wijnazijn
  • 1 th lepel citroensap
  • 2 el olijfolie (Extra Vierge)
  • 185 gr linzen uit Le Puy
  • 1 rode paprika
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Salade

Bereiding

  1. Doe de linzen in een steelpan met 750 ml water en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat ze 15-20 minuten sudderen, of tot ze mals zijn. Giet ze dan af. Meng de olijfolie, het citroensap, de azijn, de suiker, de peper en het zout in een grote kom. Voeg de linzen toe en laat afkoelen.

  2. Blancheer de boontjes in een steelpan met kokend water tot ze mooi groen en knapperig mals zijn. Spoel af onder koud stromend water en laat dan goed uitlekken. Voeg de boontjes en rode paprika aan de linzen toe en meng voorzichtig. Werk eventueel af met peterselie.

0
Nog geen stemmen