Kreeft à l’armoricaine

Ingrediënten

  • 1 kreeft (in twee gesneden)
  • 2 el bloem
  • bakboter
  • 1 el harissa
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • peper en zout
  • ½ bussel peterselie
  • 250 ml tomaten coulis
  • 250 gr witte rijst
  • verse dragon
2 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Hak met de achterkant van je mes een opening in de scharen van de kreeft. Haal het eventuele afval uit de kreeft. Kruid met peper en zout.

  2. Verwijder de hersenen en doe deze in een kommetje, voeg een mespuntje boter, de harissa en de bloem toe en een snuifje cayennepeper. Meng dit samen.

  3. Smelt wat boter en olijfolie in een pan en bak de kreeft, te beginnen met de vleeskant naar beneden. Zet het deksel op de pan en laat een minuut aankleuren.

  4. Snij de sjalot in dunne schijfjes en plet de look. Hak de steeltjes van de peterselie. Draai de kreeft en voeg de gesneden groenten toe in de pan. Blus met water en laat opnieuw een minuut stomen in de pan.

  5. Leg de kreeft in een ovenschaal en doe de hersenmengeling opnieuw in de kop van de kreeft.

  6. Overgiet met wat olijfolie. Zet de kreeft in een oven van 180° gedurende 5 à 7 minuten.

  7. Doe de tomatencoulis in de pan bij de gestoofde groenten. Hak de dragon fijn en doe bij de coulis.

  8. Kook de witte rijst, giet af. Hak de peterselie en voeg bij de rijst.

  9. Haal de kreeft uit de oven en leg ze in de saus en laat een minuutje pruttelen.

  10. Leg de kreeft op een bord. Giet de saus samen met de overschot van het hersenmengsel door een zeef. Serveer met de rijst.

4.5
Average: 4.5 (2 votes)