Kreeft met spruiten
Ingrediënten
Bereiding
Kook de kreeften in een klassieke bouillon. Haal ze uit de schaal en snijd ze in tweeën.
Snijd de spruitjes fijn en stoof ze aan in een beetje bakboter . Voeg er een ½ fijngesneden lookteentje en het fijngesneden spek aan toe. Frituur de platte peterselie.
Bak de kreeft aan in een beetje bakboter en de rest van de look. Strooi de suiker eroverheen. Blus het geheel met de balsamicoazijn en de sojasaus, wanneer de suiker gekaramelliseerd is. Laat koken tot de kreeft mooi omringd is door de saus. Haal ze vervolgens uit de pan en blus de pan met 1 dl water en 1 dl witte wijn. Voeg er de kreeftenbouillon en de room aan toe en laat even opkoken.
Serveer de kreeft met de spruitjes, de peterselie en het soepje. Werk eventueel af met de sesamzaadjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be