Rode en blauwe bessentaartjes met kaasmousse en cuberdons

Ingrediënten

voor de lepelbiscuit

  • 6 eieren
  • 170 gr suiker
  • 140 bloem
  • sweet mix caramel
  • bloemsuiker

Voor de mousse

  • 4 eierdooiers
  • 25 gr suiker
  • 20 gr water
  • 75 gr suiker (voor de suikersiroop)
  • 500 gr platte kaas
  • 4 blaadjes gelatine van 1 gr
  • 250 gr opgeklopte room
  • 6 cuberdons
  • 1 bakje rode besjes
  • 1 bakje blauwe bessen
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 230°C

  2. Scheid de eigelen van het eiwit en klop het eiwit stevig op samen met de suiker. Roer even de eierdooiers om, en spatel onder het opgeklopte eiwit. Voeg ook de bloem toe en meng onder mekaar tot een homogeen mengsel. Doe in een spuitzak.

  3. Leg een stuk bakpapier op een bakpapier. Spuit lange strepen op het bakpapier met ongeveer 2mm tussen mekaar. Bestrooi met met Sweet Mix Caramel en bloemsuiker. Zet 4 minuten in een oven van 230°C.

  4. Haal de biscuits uit de oven en leg er een propere handdoek op.

  5. Voor de mousse, klop de eieren met de suiker op. Zet een kookpotje op het vuur met 20 gr water en 75 gr suiker, en laat indikken tot een siroop.

  6. Doe de platte kaas in een grote kom en roer even los. Week de gelatine in koud water. Voeg de siroop toe aan de opgeklopte eitjes toe en meng goed. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, en voeg toe. Meng opnieuw goed.

  7. Snij vier lange rijen van de biscuit, even breed als de serveerringen zijn. Maak ook vier reepjes bakpapier, net iets breder dan de serveerringen. Plaats de papiertjes in de ringen. En zet de ringen op een plateautje met nog een stukje bakpapier. Leg de reepjes biscuit rondom in de ringen, en snijd de stukje die er teveel aan zijn af, zodat het juist past.

  8. Doe het ei-suikermengsel bij de platte kaas en meng onder mekaar. Meng er ook de opgeklopte room ronder. Giet de plattekaasmousse in de vormpjes, tot 1 cm onder het boordje van de biscuit. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

  9. Snij de cuberdons in twee en doe in een kookpotje met een klein beetje water. Laat smelten tot een siroop. Haal de taartjes uit hun vormpjes. Wentel het fruit in de cuberdonsiroop en leg wat fruit bovenop de taartjes.

1
Average: 1 (1 vote)