Zandkoekjes en vanillewafels
Ingrediënten
Zandkoekjes
-
125 g boter
-
250 g bloem
-
125 g zelfgemaakte vanillesuiker (of 120g gewone suiker en 1 zakje vanillesuiker)
-
1 ei
-
notenmix
-
250 g pure chocolade
Vanillewafels
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng 125 g boter, 250 g bloem, 125 g vanillesuiker en een snuif zout tot een homogeen deeg voor de zandkoekjes.
Voeg 1 ei toe en kneed tot een bol.
Rol uit tot een slang met diameter 4 cm en laat 10 minuten opstijven in de koelkast.
Meng 500 g bloem met 250 g vanillesuiker, een snuifje zout en de zaadjes van 1 vanillepeul.
Smelt 250 g boter en voeg toe aan de droge ingrediënten. Meng goed.
Voeg 5 eieren toe en meng tot een homogeen wafelbeslag. Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
Haal het koekjesdeeg uit de koelkast en snijd koekjes van 1 cm dik.
Leg ze op een bakplaat en werk af met een noten.
Bak ze 15 minuten in de oven op 180°C.
Verwarm het wafelijzer voor.
Breek 250 g pure chocolade in stukjes en smelt 2/3 ervan au bain-marie tot 44°C.
Wanneer de chocolade 44°C is, haal je hem van het vuur en voeg je de overige chocolade toe.
Haal de zandkoekjes uit de oven en dompel de helft van elk koekje in de chocolade. Laat opstijven.
Snijd 1 appel in dunne plakjes.
Giet een beetje beslag in het wafelijzer, voeg plakjes appel toe en doe er weer beslag over.
Bak gedurende 1 à 3 minuten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be