Saskia Lelieveld
Roze koeken van Madame Charlotte
Ingrediënten
-
250 g roomboter
-
225 g witte basterdsuiker
-
2 el vanillesuiker
-
250g zelfrijzend bakmeel
-
citroenzeste
-
poedersuiker
-
bietensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter op laag vuur en laat even afkoelen.
Klop de eieren met de suiker goed luchtig.
Schep er de yoghurt en bijna alle boter door - met de rest vet je de bakvorm in.
Zeef het meel en spatel het samen met de zeste door het beslag.
Schep het beslag in de ingevette bakvormpjes.
Bak 10-15 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Roer het poedersuiker en het bietensap door elkaar tot een dik roze glazuur.
Strijk de afgekoelde cakejes in met het glazuur en laat goed opdrogen.
Bewaar de koeken in een afsluitbaar blik.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be