Crème brulée met cuberdon, vanille of citroengras

Ingrediënten

voor de meringue

  • 200 g suiker
  • 180 g bloemsuiker

Sofie maakt de ganse week romantische gerechten. Deze keer maakt ze de klassieker bij uitstek: crème brulée. Ze geeft je drie variaties op het originele recept.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Verdeel de room, melk en 15 eieren in drie. We maken drie verschillende crème brulées. Scheid de eieren. Hou het eiwit apart. Weeg tweemaal 75 gram suiker af. Hou de rest van de suiker om af te branden.

  2. Neem drie kommen. Vul elke pan met de melk. Vul elke pan respectievelijk met cuberdon (in 2 gesneden), Sweet Mix Choco Cappucino en  in stukjes gesneden citroengras en zeste van sinaasappel. 

  3. Laat opwarmen. Zorg dat de chocolade en de cuberdons gesmolten zijn. Giet ze alle drie door een zeef. 

  4. Weeg 75 gram suiker af. Voeg toe bij de melk met Sweet Mix Cappuccino. Roer onder elkaar. Voeg  75 gram suiker aan de melk, waarin de citroengras zat. 

  5. Giet de 5 eidooiers en de room bij smaak 1. Doe hetzelfde voor smaak 2 en smaak 3. Mix het altijd goed onder elkaar.

  6. Verwarm de oven voor op 90 graden. Giet de smaken in potjes. Zet 1u in de oven op 90 graden. 

  7. Ondertussen kun je het overtollige eiwit opkloppen. Zorg altijd dat je evenveel suiker als eiwit hebt. In dit geval 200 gram suiker, 180 gram bloemsuiker  en 200 ml eiwit. Klop het eiwit met de suiker. Zeef en meng de bloemsuiker onder het opgeklopte eiwit. Doe in een spuitzak en spuit op bakpapier. Bak ze 1 uur af op 90 graden. 

  8. Haal de crème brulée uit de oven.  Laat afkoelen in de koelkast. 

  9. Maak een mengeling van bruine en witte suiker. Brand af met een bunzenbrander.

0
Nog geen stemmen