Witloofrolletjes in de oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C op grillstand.
Was de stronkjes witloof en stoom, kook of stoof ze gaar in 10 à 15 minuten. Laat goed uitlekken.
Rol het witloof in de hesp en leg in de ovenschaal.
Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer droog. Wanneer de bloem naar koekjes ruikt mag er wat van de melk bij. Roer er de klonters uit.
Voeg in twee keer de rest van de melk toe. Roer glad.
Laat de saus opkoken en blijf roeren tot het indikt. Meng er 2/3 van de gemalen kaas onder.
Kruid met peper, zout, nootmuskaat en verfris met citroensap.
Giet de witte saus over de rolletjes.
Strooi de rest van de kaas over de schotel en zet 10 minuten onder de grill. Bak goudgeel.
Serveer met puree.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be