Sardines met kruiden in de oven

Ingrediënten

  • 4 el pijnboompitten
  • 4 takjes peterselie
  • 2 teentjes look
  • citroensap
  • olijfolie
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Glutenvrij
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de sardines schoon en fileer. Zie tip.

  2. Stel het kruidenmengsel samen: doe de pijnboompitten, de peterselie en het lookteentje in een blender (als je meer tijd hebt in een vijzel, dan komen de aroma’s nog beter vrij) en maal ze fijn. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en een paar druppels citroensap. Kruid met peper en zout. Mix alles nog even opnieuw zodat je een dik papje krijgt.

  3. Leg de open sardines met het vel naar beneden op een met olijfolie bestreken ovenschotel en bedek de bovenkant met het kruidenmengsel. Plaats de schaal in een warme oven gedurende 15 minuten op 180 graden.

0
Nog geen stemmen

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651