Tiramisu met homemade lange vingers

Ingrediënten

Wie mascarpone en lange vingers zegt, zegt ook: tiramisu! Dankzij Loïc kan je nu ook de lange vingers zelf maken.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Klop 3 eieren en 100 g zelfgemaakte vanillesuiker schuimig au bain-marie tot het mengsel lichter en verdubbeld is in volume.

  3. Voeg een snuifje zout toe en spatel er voorzichtig 150 g gezeefde bloem door.

  4. Doe het beslag in een spuitzak, maak luchtvrij en spuit lange vingers van 2 cm breed en 10 cm lang op een bakplaat met bakpapier.

  5. Besprenkel rijkelijk met bloemsuiker en zet 10 minuten in de oven op 200°C.

  6. Zet 500 ml straffe koffie.

  7. Klop 3 eidooiers met 75 g zelfgemaakte vanillesuiker tot een ruban au bain-marie.

  8. Voeg 250 g mascarpone toe en klop los.

  9. Klop 125 ml room tot half opgeklopte slagroom en spatel dit bij de mascarpone.

  10. Dompel de lange vingers in de koffie.

  11. Doe een laag mascarponeroom in een schaal, bedek met in koffie gedrenkte lange vingers.

  12. Doe dan opnieuw een laag mascarponeroom, lange vingers en opnieuw mascarponeroom.

  13. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  14. Serveer en besprenkel rijkelijk met cacaopoeder.

5
Average: 5 (1 vote)