Paaseclairs van Loïc
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe 50 ml melk, 50 ml water en 50 g boter in en steelpan en laat opwarmen op het vuur tot de boter gesmolten is.
Meng 80 g bloem met een snuifje zout en voeg dit beetje bij beetje toe aan de steelpan.
Laat de bloem nog 30 seconden bakken op een zacht vuur.
Voeg 3 eieren een voor een toe en meng alles onder elkaar.
Doe het beslag in een spuitzak en klop alle luchtbellen eruit.
Spuit eclairs op een bakplaat met bakpapier.
Klop 1 ei los en strijk het beslag ermee in (hou het overschot bij voor de banketbakkersroom)
Bak 20 minuten in de oven op 220°C.
Laat 2 kleine ovenschotels afkoelen in de diepvriezer.
Verwarm ½ l melk samen met de zaadjes van 1 vanillepeul en de vanillepeul in een steelpan. Breng tot net onder het kookpunt.
Meng 3 eieren met 4 el vanillesuiker en een snuifje zout en klop dit schuimig.
Voeg 2 el maïzena toe en klop verder tot een homogene massa.
Haal de melk van het vuur en voeg beetje bij beetje toe aan het eimengsel. Meng voortdurend.
Doe dit in de steelpan en klop verder op het vuur.
Stort de helft uit in een ovenschotel en de andere helft meng je met een paasei.
Wanneer de chocolade gesmolten is, doe je ook de chocolade banketbakkersroom in de gekoelde ovenschotel.
Dek dit af met vershoudfolie en laat afkoelen in de diepvriezer.
Meng 50 g pure chocolade met 50 ml room en laat dit smelten.
Klop de banketbakkersroom los en doe ze allebei in een spuitzak.
Voeg 1 el honing toe aan de chocolade ganache.
Prik langs beide kanten een gaatje in de soezen en vul met room.
Dop uiteindelijk in de chocolade ganache.
Werk de chocolade eclairs af met paaseitjes en de vanille eclairs met zoutvlokken.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be