Koud tomatensoepje met Parmezaan en basilicum

Ingrediënten

  • 8 (rijpe) tomaten
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el suiker
  • 8 blaadjes basilicum
  • parmezaanschilfers
  • 8 el olijfolie
  • geroosterd brood
  • water
  • groentencompote van appel-wortel-komijn
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de blender met 1 dl water. Voeg er wat suiker, olijfolie en balsamicoazijn aan toe en breng op smaak met peper en zout. Mix alles goed door elkaar en haal het vervolgens door een zeef.

  2. Overstrooi het geheel met de parmezaanschilfers en de basilicumblaadjes. Serveer het soepje met een sneetje geroosterd brood en de groentencompote Appel-Wortel-Komijn.

0
Nog geen stemmen