Vissoep met witte wijn en pastis

Ingrediënten

  • 100 gr kabeljauw
  • 1 l visfumet
  • ½ fles witte wijn
  • 1 prei
  • 3 stengels selder
  • ½ venkel
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 wortels
  • tijm en laurier
  • 2 el tomatenpuree
  • saffraandraadjes
  • 100 gr zalm
  • 12 scampi
  • 100 gr gepelde garnalen
  • olijfolie
  • 1 glas Pastis
  • 2 el gehakte dille
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snijd alle groenten in fijne brunoise en stoof ze aan in wat olijfolie. Bevochtig met de visfumet en witte wijn. Voeg er wat safraan bij alsook de tomatenpuree, pastis, tijm en laurier. Laat 1 uurtje koken.

  2. Snijd de vis in stukken van 3 op 3 cm. Kruid de vis en pocheer op het laatst in de soep samen met de scampi's. Serveer en overstrooi met de garnalen en de gehakte dille.

0
Nog geen stemmen