Sandra's Slimme Start: Krachtsoep met croutons
Ingrediënten
-
140 g broodkruim
-
Scheutje olijfolie
-
1 ui, versnipperd
-
2 teentjes knoflook
-
1 tl venkelzaad, gekneusd
-
1½ l groentebouillon
-
1 kg broccoli (2 stuks)
-
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg een met bakpapier beklede ovenschaal klaar.
Stort de helft van de kikkererwten uit op de bakplaat. Houd de andere helft opzij.
Roer de geraspte kaas, het broodkruim en een scheutje olijfolie onder de kikkererwten. Kruid bij met peper en hussel alles door elkaar.
Bak 5 minuten in de oven onder de grill. Roer halverwege eens om.
Maak nu de soep. Verhit de olijfolie en stoof de ui glazig en pers er de knoflook bij.
Voeg het venkelzaad toe en stoof even mee.
Voeg de groentenbouillon toe en breng aan de kook.
Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en voeg toe, samen met de overige kikkererwten.
Laat 4 à 5 minuten koken, tot de broccoli zacht is.
Mix alles glad.
Verdeel de soep over 4 kommen en werk af met de croutons en de munt-, peterselie-, of korianderblaadjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be