wakame

Eigenschappen

Wakame is een soort van zeewier, dat we kennen uit de Japanse keuken. Het groeit echter ook voor de Atlantische kust van Normandië en Bretagne. Wakame heeft een delicate en zoete smaak met een zuiver aroma; je proeft de zee, net als bij oesters. Het heeft een olijfgroene tot bruine kleur, met een rubberachtig, lang, glad, blad met golvende randen. Je kan wakame zowel gedroogd als vers kopen.

Wakame kan je op veel verschillende wijzen bereiden, maar spoel het wel altijd grondig af onder koud stromend water vóór gebruik. Je kan het rauw eten, toevoegen in stoofpotjes, ovengerechten, in een salade met sesamzaad en oosterse dressing, in soep, rauw bij sushi,…

Wakame is bovendien heel gezond: het is een rijke bron van calcium, vitamine B complex, vitamine A, C en K. Het bevat ook een hoge concentratie aan proteïne, ijzer, magnesium, jodium, natrium, chroom, zink, fosfor én kalium. Studies hebben uitgewezen dat wakame zelfs zou helpen bij het verbranden van vetweefsel.

Recepten