Cannelloni van gemarineerde zalm, wakamé en curryvinaigrette
Ingrediënten
-
krokante broodcirkeltjes
-
4 dl appelsap
-
1 dooier
-
1 ei
-
1 el mosterd
-
1 el currypoeder
-
4 dl druivenpit olie
-
1 velletje Chinees rijstpapier
-
1 reepjes gemarineerde zalm
-
witte sesamzaadjes
Bereiding
Maak krokante broodcirkeltjes door cirkeltjes uit brood uit te steken en met een parisiennelepel het binnenste uit te halen. Bak 10 minuten op 170°. Laat ze afkoelen.
Kook het appelsap tot de helft in en laat afkoelen. Maak een vinaigrette met 1 dooier, 1 heel ei, 1 el mosterd, currypoeder en het ingekookt appelsap. Doe dit alles in de blender en werk dan op met de druivenpit olie tot een homogene massa. Kruid en voeg eventueel wat currypoeder bij voor extra pittigheid. Bewaar in koelkast.
Week het rijstpapier even in koud water. Leg het vervolgens open op tafel. Leg het reepje zalm (ongeveer 15cm lang, en 2 op 2 cm dik) in het midden. Leg hierop dun gesneden plakjes Granny Smith appel. Bestrijk met curryvinaigrette en leg daarop de wakamé. Rol strak op en bewaar enkele uren in de koelkast.
Snijd in porties en druk eventjes aan in sesamzaadjes. Werk af met een krokant broodcirkeltje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be