Hoe gaar ik vlees op de barbecue?

Alex geeft je enkele tips over hoe je je vlees perfect kan garen op de barbecue. Hij maakt kippenboutjes en ribbetjes klaar.

  • Je barbecue is pas klaar wanneer deze gestopt is met hard te roken.
  • Rol de kippenboutjes en de ribbetjes mooi door de olijfolie, zodat ze niet aan de rooster blijven plakken en plaats ze op de rooster van de barbecue.
  • Door het vet van het vlees kan het zijn dat er enkele vlammen opsteken uit de kolen, dit kan je gemakkelijk verhelpen door er een beetje water op te sprenkelen.
  • Pruts niet teveel met het vlees. Laat het vlees een 5-6 tal minuten aan de ene kant liggen.
  • Verplaats het vlees wel soms naar de zijkant van de barbecue, dit zijn de koudere plaatsen van de barbecue en deze zullen ervoor zorgen dat je vlees mooi gaart. 
  • Doormiddel van een stukje aluminiumfolie of een deksel creëer je een soort oven, wat ervoor zal zorgen dat je de gaartijd van je vlees perfect kan bepalen.
  • Kippenboutjes en ribbetjes zijn normaal klaar op een 5 à 6-tal minuten.
  • Wanneer de kippenboutjes en de ribbetjes gaar zijn draai je ze nog één keer naar het midden van de barbecue, naar de andere kant. Zo krijg je een mooie bruine korst op je vlees.
  • Dan is het vlees klaar, kan je het er af halen en serveren!