Hoe maak je hollandaisesaus?
Marta Majewska
Hollandaisesaus is een echte klassieker die goed samengaat met vis en vaak ook bij asperges wordt geserveerd. Maar hoe maak je het eigenlijk?
Ingrediënten: 250 gr boter, 2 eieren, 2 el water, citroensap, cayennepeper
- Leg boter in een pan en laat ze rustig smelten op een zacht vuur
- Haal de gesmolten boter van het vuur en schep er het schuim vanaf. Nu heb je geklaarde boter. Hou deze warm op een heel zacht vuurtje
- Scheid de eieren, doe de dooiers in een pan en klop ze vervolgens met het water tot een luchtige massa, maak achtjes tijdens het kloppen.
- Zet de pan met het eimengsel vervolgens op een zacht uur en blijf kloppen! Net zolang tot je een schuimige saus krijgt.
- Voeg vervolgens de boter bij het eimengsel. Blijf intussen stevig kloppen.
- Knijp nu ook het citroensap in de saus en werk af met een snuifje cayennepeper.
- Proef even van je meesterwerk en voeg eventueel nog een snuifje zout toe.
Zelf proberen?