Hoe maak je hollandaisesaus?

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus is een echte klassieker die goed samengaat met vis en vaak ook bij asperges wordt geserveerd. Maar hoe maak je het eigenlijk?

Ingrediënten: 250 gr boter, 2 eieren, 2 el water, citroensap, cayennepeper

  1. Leg boter in een pan en laat ze rustig smelten op een zacht vuur
  2. Haal de gesmolten boter van het vuur en schep er het schuim vanaf. Nu heb je geklaarde boter. Hou deze warm op een heel zacht vuurtje
  3. Scheid de eieren, doe de dooiers in een pan en klop ze vervolgens met het water tot een luchtige massa, maak achtjes tijdens het kloppen.
  4. Zet de pan met het eimengsel vervolgens op een zacht uur en blijf kloppen! Net zolang tot je een schuimige saus krijgt.
  5. Voeg vervolgens de boter bij het eimengsel. Blijf intussen stevig kloppen.
  6. Knijp nu ook het citroensap in de saus en werk af met een snuifje cayennepeper.
  7. Proef even van je meesterwerk en voeg eventueel nog een snuifje zout toe.

Zelf proberen?

  1. Gestoomd kabeljauwhaasje met asperges en hollandaisesaus
  2. Asperges met garnalen en hollandaisesaus