Groentencrumble met tijgergarnalen
Ingrediënten
-
125 gr scampi
-
250 gr aardappelen
-
2 sneden volkorenbrood (oud brood)
-
150 gr wortelen
-
150 gr knolselder
-
1 paksoi
-
1 blokje vetarme groentebouillon
-
50 ml water
-
1 el vetstof
-
peper
-
nootmuskaat
-
viskruiden
Bereiding
Schil de aardappelen en snij ze in schijven
Kook de aardappelen max. 10 minuten in gezouten water.
Snij de wortelen, de knolselder en de onderste harde stukken van de paksoi ook in schijven en kook of stoom ze tot ze beetgaar zijn.
Leg de scampi in een microgolfschaal, kruid ze rijkelijk met viskruiden en plaats (zonder water toe te voegen) in een los gesloten pot in de microgolf gedurende 5 minuten.
Schik eerste de groenten, daarna de scampi en als bovenste laag de aardappelen in een ovenschaal.
Los 1 blokje groentebouillon op in 50 ml water en voeg er een halve koffielepel nootmuskaat en wat peper aan toe. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal en plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Rooster intussen de 2 volkorenboterhammen tot ze goed droog zijn en mix of verkruimel ze tot meel. Voeg er 2 eetlepels vetstof en ½ de koffielepel gedroogde tijm en wat grof gemalen peper aan toe.
Bedek de ovenschotel met de crumble en plaats nog eens 15 minuten in de oven.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be