Kalfskotelet met tomatenseldersaus en ovenfrietjes

Ingrediënten

  • 100 gr kalfskotelet
  • 250 gr aardappelen
  • 200 gr selder
  • 100 gr tomaat
  • 1 kleine ui
  • 2 el vetstof
  • 1 el plantaardige vetstof
  • peper en zout
  • cayennepoeder
  • bakpapier
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Snij de selder en de tomaat in stukjes.

  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de aardappelen in frieten, droog ze goed af en meng 1 eetlepel vetstof onder de frieten.

  4. Leg de ovenfrieten op bakpapier en plaats ze 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C. Draai ze na 15 minuten even om.

  5. Laat de selder 10 minuten garen in licht gezouten water.

  6. Fruit de ui in 1 eetlepel vetstof.

  7. Voeg de stukjes tomaat bij de ui en laat even sudderen tot de saus dik is. Kruid met komijn, cayennepeper en zout.

  8. Voeg de selder toe. Plaats een deksel op de pan en laat 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.

  9. Bak de kalfskotelet in 1 eetlepel vetstof. Kruid met peper en zout.

0
Nog geen stemmen