Kalfskotelet met blackwellsaus

Ingrediënten

  • 2 dl room
  • 1 sjalot
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl blanke fond (runds of gevogelte)
  • 4 kalfskoteletten
  • 8 Belgische Pickles
  • aardappelen
  • 1 busseltje waterkers
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de koteletten mooi bruin in boter. Schik ze op een ovenschaal en gaar ze nog 6 minuten op 220°C in de oven.

  2. Snij de sjalot fijn en voeg die toe aan de pan waar je net de koteletten in hebt gekleurd. Als ze een beetje zijn aangestoofd blus je de saus af met de witte wijn. Laat de wijn even inkoken zodat de alcohol kan verdampen. Voeg bouillon en room toe.

  3. Stoom of kook ondertussen de aardappelen gaar.

  4. Voeg de pickles bij de saus en kruid de saus af met peper en zout. Laat de saus eventjes indikken.

  5. Serveer de kotelet met de saus, een beetje waterkers en gekookte aardappelen.

0
Nog geen stemmen