Kalfskotelet met sjalotten en puree

Ingrediënten

Saus

  • 2 dl rode wijn
  • 1 el maggi PH rundsbouillon
  • 1 dl water
  • boter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de kalfskoteletten aan in boter nadat je ze gekruid hebt met PH pepermix en zout.

  2. Pel de sjalotten en snijd ze in zes. Voeg de sjalotten bij het vlees.

  3. Maak intussen puree van de gekoote aardappelen met boter en room. Kruid de puree met PH pepermix en nootmustkaat.

  4. Blus de koteletten met rode wijn en een beetje water. Haal de koteletten uit de pan en laat rusten.

  5. Kook de wijn in en voeg er zuiver water en maggi PH vleesbouillon bij. Laat voor de helft inkoken. Werk op met boter en op het einde een scheutje balsamico azijn.

  6. Serveer met de purée en de saus met de sjalotten en een beetje rozemarijn.

0
Nog geen stemmen