Tortilla met groenten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 250 gr aardappelen
  • 150 gr champignons
  • 150 gr courgette
  • 50 gr ui
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 el ketchup
  • 1 el vetstof
  • peper en zout
  • eventueel mediteraanse kruiden
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Schil en snij de aardappelen en de champignons in schijfjes.

  2. Snij de courgette in blokjes en snipper de ui fijn.

  3. Kook de aardappelen en de courgette in een grote kookpot gedurende 10 minuten. Laat daarna goed uitlekken.

  4. Neem een diepe bakpan en verhit de vetstof.

  5. Bak de fijngesnipperde ui en de schijfjes champignon.

  6. Als de ui en de champignon lichtjes bruin worden mag je de schijven aardappel en de blokjes courgette toevoegen.

  7. Breek de eieren en scheid het wit van het geel.

  8. Meng 3 eiwitten met 1 dooier en gooi de andere 2 dooiers weg.

  9. Klop de eieren op, meng met melk, ketchup en kruiden.

  10. Giet het eimengsel over de groenten.

  11. Laat 10 tot 15 minuten op een zacht vuur garen met deksel.

5
Average: 5 (3 votes)