Inktvis opgevuld met garnalen, groenten en kruiden

Ingrediënten

 • 1 kg gepelde garnalen (300 gr uitgelekt)
 • 2 grote tomaten
 • ½ rode paprika
 • 1 teentje knoflook
 • 1 grote bos kruiden: peterselie, koriander,...
 • sap van 1/2 limoen
 • olijfolie
Gevorderde
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix een tomaat, de paprika, de knoflook, de verse kruiden en de garnalen in een blender (het werkt gemakkelijker als je alles eerst in grote stukken snijdt). Giet er een goede scheut olijfolie bij en het limoensap. Kruid stevig met peper en een beetje zout. Vul de inktvissen met het mengsel op. Sluit ze af met een prikker of een stevig takje. Zet ze ca. 20 minuten in de oven.

 2. Snijd de andere tomaat in kwarten, haal het binnenste eruit, duw dit door een zeef en vang het vocht op. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng het heerlijke vocht dat vrijkomt tijdens het garen van de inktvissen met het tomatensap en de blokjes tomaat, en gebruik het als sausje. Dit is zelfs zo lekker dat ik het soms in een klein glaasje geef als soepje.

 3. Tip: inktvis Verse inktvis is niet zo gemakkelijk te verkrijgen, diepgevroren daarentegen wel. Een groot voordeel van ingevroren inktvis is dat die malser is. Door het invriezen wordt de structuur minder taai. Soms zijn de inktvissen beschadigd aan het uiteinde en is er aan beide kanten een opening. Maar dat is geen probleem om de inktvissen toch op te vullen. Net zoals je de inktvis bovenaan sluit met een prikker, doe je dat dan ook onderaan.

 4. Tip: verse kruidenAlle verse kruiden zijn geschikt. Kies gewoon het kruid dat jij het lekkerste vindt. Voor mij is dat absoluut koriander.

5
Average: 5 (1 vote)

A-Mano, Fiano/Greco 2011 (Puglia, Italië)

Magnus Wijnen, €7,25
Uit de hak van de laars: een florale, exotische fruitbom van bloedsinaasappel, mandarijn en abrikoos. Levendig fris bovendien.