Kaasfondue in brood
Ingrediënten
-
1 teentje knoflook
-
2 glazen (25 cl) witte wijn
-
250 gram krielaardappelen
-
2 kleine ronde ongesneden broden
-
900 gram geraspte kaasmix
-
2 diots (of gerookte worsten)
-
15 cl en 1 shot kirsch (60%)
-
½ krop sla
-
½ frisé
-
4 augurken
-
2 el zilveruitjes in azijn
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Wrijf een gietijzeren kookpot in met een teentje knoflook en haal het teentje er uit.
Breng 2 glazen witte wijn aan de kook.
Kook 250 g krielaardappelen gaar in gezouten water.
Snij de bovenkant van de ronde broden en hol voorzichtig uit.
Snij het broodkruim in croutons, leg op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie.
Rooster de croutons krokant in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 15 minuten.
Voeg, zodra de wijn aan het sudderen is, 900 g geraspte kaas al roerend, beetje bij beetje toe.
Snij om de 2 cm inkepingen in de worsten.
Giet een bodem kirsch in een pan en leg er een rooster op.
Flambeer de kirsch en leg de worsten op het rooster.
Wacht tot de alcohol verdampt is.
Hou de worsten warm in de pan op een laag vuur.
Was en droog de sla.
Snij de augurken en voeg ze toe aan de sla samen met 2 el zilveruitjes.
Breng op smaak met de azijn van de augurken en uitjes, olijfolie, peper en zout.
Kruid met zwarte peper en een beetje nootmuskaat.
Voeg 1 shot kirsch toe aan de kaassaus en roer goed om.
Giet de kaassaus in het uitgeholde brood en hou warm in de oven.
Serveer het gevulde brood met de krokante croutons, krielaardappelen, de gerookte worst en de salade.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be