Spliterwtencurry met makkelijk brood

Ingrediënten

voor de curry

Voor het brood

Allemaal ingrediënten uit de voorraadkast! 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Indisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Spoel de spliterwten en verwijder eventuele onzuiverheden. 

  2. Zet een pot op het vuur met wat olie en fruit hierin de ui. 

  3. Wanneer de uitjes glazig zijn mag de gember, het pepertje en de knoflook erbij. 

  4. Fruit nog 2 minuten en doe er dan alle specerijen bij. 

  5. Bak nog een minuut en voeg dan de aardappelen, spliterwten, het groentebouillonblokje en de kokosmelk toe. 

  6. Vul het blik met water en giet ook dat er nog bij. Roer goed en laat 20 minuten rustig sudderen. 

  7. Wanneer de aardappelen gaar zijn, mag je de spinazie eronder roeren tot de blaadjes geslonken zijn. 

  8. Proef en breng op smaak met zout en peper. 

  9. Meng alle ingrediënten voor het brood in een kom of op het aanrecht en verdeel in een paar porties. 

  10. Rol de deegporties 1 voor 1 uit tot platte schijven van 1/2 cm. 

  11. Zet een grillpan op het vuur en wacht tot ze gloeiend heet is om er de broodjes in te bakken. 

  12. Draai de broodjes na een paar minuten om, wanneer ze zwarte strepen hebben en bewaar ze in de oven tot ze allemaal gebakken zijn. 

0
Nog geen stemmen