Roomsoep van paddenstoelen met verloren brood
Ingrediënten
voor de soep
-
500 g paddenstoelen
-
2 l water
-
1 ui
-
2 stengels prei
-
1 blokje kippenbouillon
-
150 ml room
-
boter
voor het verloren brood
-
1 stokbrood
-
250 ml melk
-
1 ei
-
1 bot peterselie
Bereiding
Schil en snij een ui. Stoof aan in wat boter. Kleur aan. Voeg een blokje kippenbouillon toe.
Voeg de fijngesneden - enkel het wit - prei en een klontje boter toe.
Borstel de paddenstoelen. Snij in schijfjes. Voeg toe aan de groenten en stoof aan.
Blus met water.
Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat pruttelen.
Warm de melk op. Snij het brood in fijne stukjes. Laat soppen in de warme melk.
Hak de peterselie fijn.
Voeg peterselie toe aan het broodmengsel. Voeg 1 volledig ei toe. Mocht het te droog zijn, voeg dan wat melk toe. Kneed tot balletjes.
Bak de balletjes in een pan met een klontje boter. Mix ondertussen de soep fijn met de room.
Kruid de soep wat bij met zout en peper. Serveer de soep met het verloren brood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be