augurk

Eigenschappen

Augurken lijken op komkommers, maar augurken worden zelden rauw gegeten. Er bestaan zowel hele kleine als grote augurken. Augurken zijn het ganse jaar door verkrijgbaar omdat ze meestal ingemaakt in bokalen verkocht worden. Zure of zoet-zure augurken zijn het populairst.

Verse augurken moeten snel verwerkt worden met azijn en eventueel suiker, anders verkleuren ze en worden ze slap.

Augurken kunt u zo eten, als snack bij de borrel of als tussendoortje. Ze zijn namelijk caloriearm. Augurken kunnen als frisse toevoeging gebruikt worden in salades, waaronder de huzarensalade of aardappelsalade. U kunt augurken ook als bijgerecht op tafel zetten. Een augurk is ook een heerlijke smaakmaker op de boterham; ze passen goed bij verschillende vleeswaren. U kunt van fijngesnipperde augurk en mayonaise een snelle frisse dipsaus maken. Meestal wordt de augurk in koude bereidingen gebruikt, maar hij doet het ook goed in warme gerechten, bijvoorbeeld in een gehaktbrood.

 

Recepten