Frietjes met chocolade op nationale feestdag?

dinsdag, 13 september, 2011 - 17:09

Als eersteklas Bourgondiërs laten we dat echter niet aan ons hart komen. Vandaag brengen we een ode aan de fastfood! Hamburgerrestaurant Quick is vandaag alvast in feeststemming. De fastfoodketen pakt tijdens de nationale feestdag uit met een Giant-hamburger voor 94 cent. Quick viert behalve de nationale feestdag ook haar 40-jarig bestaan. Daarom verkoopt de keten voor deze ene dag een Giant-hamburger aan de prijs van 40 jaar geleden. Voor 94 cent of 38 oude Belgische franken krijgen klanten een broodje met twee plakken rundsvlees, sla, uitjes en een sneetje kaas.

Wie eerder gezond en glamour wil, moet op de Gentse Feesten zijn. Donderdag Veggiedag zet daar vandaag hazelnoot- en groenteburgers, een oosterse wrap en chocolade- en amarettocupcakes op het menu. Voor wat showbizzgehalte zorgt Jan Paternoster, zanger van The Black Box Revelation. Vanaf 16 uur kan je bij hem aan het EVA-kraam op het Sint-Jacobsplein een burger bestellen.

Of moeten we op 21 juli niet gewoon een pak frieten eten? Goed plan want zopas lanceerde Evers's Ice met FRENZ een nieuwe friet. Het gaat om een gezonde variant, met smaak naar keuze, die tot 45 procent minder vet opneemt en bovendien goed is voor het milieu. Speciaal aan de frieten is dat je ze op een wel erg originele manier kan kruiden. Zo zijn er zelfs frieten met chocoladesmaak of gember. Het mag toch een béétje speciaal zijn op een feestdag...