Asperges op z'n Vlaams

Ingrediënten

Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar de voet en breek de uiteindes af om na te gaan of er nog draden zijn. Is dit het geval dan moet je de kant waar nog draden zijn wat beter schillen. De punt mag je niet schillen.

  2. Plaats de asperges in een kom met koud water. Zet deze pot op het vuur. Het is belangrijk om met koud water te beginnen en dit dan op te koken, anders blijven de asperges niet wit. Kook de asperges 10-15 minuten in licht gezouten water gaar (afhankelijk van de grootte en de dikte). Laat uitlekken.

  3. Laat twee eetlepels boter smelten. De boter mag niet bruin worden.

  4. Prak de eieren fijn met een vork. Hak de peterselie fijn. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de peterselie, het ei en de boter samen en meng.

  5. Leg 5 asperges naast elkaar op een bord en leg er net onder de puntjes overlangs een brede strook van het eimengsel over.

0
Nog geen stemmen