Bramski
Fata morgana, spicy cocktail zonder alcohol
Ingrediënten
-
100 g (per liter water) ronde rijst
-
6 rijpe tomaten
-
4 takken koriander
-
1 mespunt harissa
-
wat blaadjes munt
Bereiding
Maak eerst de ijsblokjes. Kook de rijst in een dubbele dosis water met de ras el hanout of curry.
Giet de rijst af maar recupereer het vocht.
Doe het vocht in ijsblokjesvormen en zet in de diepvriezer. Bewaar de rijst in de koelkast en maak er een hapje mee.
Maak coulis van tomaten door ze te mixen.
Blend de koriander en de harissa.
Zeef door een puntzeef.
Zet in de koelkast.
Verbrijzel de ijsblokken met een ice crusher of doe ze in een handdoek en sla ze kapot tegen het aanrecht.
Giet het tomatenvocht in een glas, garneer met munt en serveer met de gele ijsblokjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be