De Kleine Chefs: mandarijnijs

Ingrediënten

Kinderen helpen graag mee in de keuken. Daarom vroegen we aan 7 kinderen wat ze graag eens wilden maken. Deze keer maken Wout en Eline zelf mandarijnijs. Perfect om alle mandarijntjes van de Sint in te verwerken!

Tip 1. Je kan dit ijs bewaren in een ijsblokjesvormpje. Steek er een stokje in en je hebt gezonde ijs-lolly’s. Tip 2: Je kan het mandarijnijs in de diepvriezer zetten en er ieder kwartier met een vork in krassen, zodat je lucht onder het ijs mengt. Zo krijg je een granita. Tip 3: Voeg je veel sinaasappelsap toe? Dan krijg je een ijsdrankje. Ook lekker en verfrissend! Voeg er een mespuntje kaneel aan toe en je hebt een perfect winters ijsdrankje!

Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Pel de mandarijnen. Vries de partjes volledig in.

  2. Als ze helemaal bevroren zijn, voeg je de honing en het sinaasappelsap toe.

  3. Mix met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg beetje bij beetje het sinaasappelsap (50 à 100ml) toe. Hoeveel je moet gebruiken, is afhankelijk van de grootte van je mandarijntjes. We willen een mooie gladde structuur. Als hij wat te lopend, is geworden kan je het ijs altijd even terug in de diepvriezer plaatsen.  

0
Nog geen stemmen

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info