De Kleine Chefs: kerstboomcake met peer

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 150 g bloem (gewone bloem)
  • 150 g suiker
  • 4 eieren

voor de versiering

  • besjes, frambozen, etc.
  • kerststerren op een prikkertje
  • bloemsuiker

Niets leuker dan samen met kinderen bakken. Dit kerstdessert is helemaal niet moeilijk én is nu al één van onze favorieten voor het kerstmenu. Laat kinderen het zelf maken. Wedden dat ze supertrots hun bordje helemaal leeg eten?

Tips: lekker met een bolletje ijs! Je kan dit recept ook gebruiken om in een taartvorm een ronde cake te maken met bijvoorbeeld 4 peren in. Zorg steeds dat de peren nog goed boven het beslag uitsteken, want dat zijn immers onze Kerstbomen. 

 

Voor kinderen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Smelt de boter op een laag vuur. Meng de boter met de bloem, suiker en de 4 volledige eieren. 

  2. Mix het beslag goed tot er geen klonters meer zijn. Schil de volledige peer met een dunschiller en snij het steeltje er af. 

  3. Snij een stukje van de onderkant van de peer zodat hij beter blijft staan.

  4. Zet de peer in het midden van een ovenbestendig kommetje.

  5. Giet het beslag rondom de peer. Denk er aan dat het beslag voor ongeveer 1/3de zal omhoogkomen. 

  6. Zet in de oven voor 20 minuten op 180°C. Of tot je met een prikker in het beslag kan prikken zonder dat hij er plakkerig uitkomt.

  7. Breek prikkertjes in 2 en prik de druiven of bessen als kerstballetjes op de peer.

  8. Versier met een ster op de top en bestrooi net voor het serveren met bloemsuiker.

0
Nog geen stemmen