De Kleine Chefs: regenboog-wortelsoep met balletjes

Ingrediënten

Groentjes en kinderen, het gaat vaak niet samen. Verwerk ze in een soep en het lukt al beter. Laat kinderen echter zelf hun soep maken en ze drinken zeker hun bord leeg! Met drie soorten wortelen maken onze Kleine Chefs verrassend gekleurde soepen!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Caloriearm

Bereiding

  1. Pel de ui. Was de prei. Schil de aardappel. Snij de ui, prei en aardappel grof.

  2. Schil de wortelen en snij in stukjes.

  3. Stoof de ui en prei aan in een grote kookpot met een gesmolten klontje boter.

  4. Voeg de wortels en aardappelstukjes toe. Stoof 1 minuut aan.

  5. Blus met bouillon. Laat 20 minuten pruttelen onder deksel op een zacht vuurtje.

  6. Mix met een staafmixer. Proef en kruid af met peper en zout.

  7. Gaar de balletjes in de hete soep. Ze zijn klaar als ze boven drijven.

0
Nog geen stemmen