De ultieme "puffy" pancakes

Ingrediënten

voor de pannenkoekjes

  • 250 gr bloem
  • snuifje zout
  • 20 gr bakpoeder
  • 1 el suiker
  • 100 gr boter, in klontjes + extra om ze in te bakken
  • 350 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker (of 1 theelepel vanille-extract)
  • 2 eieren (losgeklopt)

voor te serveren

Dit kan iedereen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Neem een grote kom en meng de bloem met het zout, het bakpoeder en de suiker.

  2. Neem een steelpannetje en smelt de boter in de melk op het vuur. Voeg de vanille eraan toe.

  3. Giet het mengsel van boter, melk en vanille al kloppend bij het bloem-mengsel en roer tot er geen klontjes meer overblijven.

  4. Klop de eieren erdoor.

  5. Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet met een soeplepel 3 scheppen beslag in de pan allemaal iets uit elkaar, zodat u drie kleine pannenkoekjes hebt.

  6. Keer de pannenkoekjes na ongeveer 3 minuten of wanneer er gaatjes in het oppervlakte ontstaan om en baak ze nog een minuut of twee aan de andere kant.

  7. Serveer de pannenkoekjes met frambozen, crème fraîche en wat witte basterdsuiker.

0
Nog geen stemmen

Home Made Zomer

Recepten
Yvette Van Boven
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
Fotografie
Oof Verschuren
ISBN
978-90-5956-4756
Kostprijs
19,95€
Aantal pagina's
256 pagina's