"Oranje boven": pompoensoep met kokos en pesto-omelet
Ingrediënten
voor de pompoensoep
-
1 tl kurkuma
-
2 tenen look
-
1 bot jonge wortelen
-
1 tl currypoeder
-
1 l kippenbouillon (of groentenbouillon)
-
200 ml kokosroom
-
zwarte peper
-
1 ajuin
-
zout
-
1 el kokosolie
-
2 cm gember
voor de garnituur in de soep
-
50 ml kokosroom
-
1 stukje rauwe butternut
voor de peterseliepesto
-
1 handvol cashewnoten (geroosterd)
-
1 bot platte peterselie
-
4 el Parmezaanse kaas (versgeraspt)
-
peper
-
zout
-
1 scheut olijfolie
-
½ citroen (sap)
voor de pesto-omelet
-
2 el peterseliepesto (zie recept)
-
3 hoeve-eieren
-
1 el kokosolie of boter
-
peper
-
zout
voor de garnituur van de omelet
-
100 g veldsla
-
300 g gerookte zalm
-
chilivlokken
-
olijfolie
Bereiding
Voor de pompoensoep: Verwijder het groen van de wortelen. Schil en snij in stukjes. Snij de pompoen in stukken. Halveer de pompoen en leg hem dan met de snijkant op de plank voor je hem verder gaat snijden. Verwijder de pitten en schil. Hou 1 stukje apart als garnituur. Pompoenschiltip: doe dit met een dunschiller.
Plet 2 tenen look en snij een ajuin fijn.
Neem een grote pot. Verhit de kokosolie. Stoof look en ajuinen kort aan. Voeg de wortel en pompoen toe. Stoof enkele minuten mee aan.
Kruid met currypoeder, peper, zout en kurkuma. Blus met kippenbouillon. Voeg eventueel wat water toe tot de groenten onderstaan.
Breng aan de kook en laat ongeveer een halfuurtje sudderen onder deksel.
Snij de gember fijn. Voeg de gember toe op het einde en mix de soep fijn met de kokosroom. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Snij voor de garnituur een stukje pompoen in fijne snippers en een lente-ui fijn.
Werk de soep af met de fijne snippers pompoen, een streepje kokosroom en lente-ui.
Voor de pesto-omelet: doe alle ingrediënten voor de pesto in een cutter. Mix tot pesto. Kruid af naar smaak.
Breek de eitjes in een kom. Roer los. Kruid met peper en zout.
Voeg wat pesto toe en meng goed.
Verhit kokosolie of boter in een pan. Voeg het ei toe. Bak op een matig vuurtje.
Bak eventueel twee minuten af in de voorverwarmde oven 180°C, afhankelijk hoe smeuïg je het wil.
Was en zwier de veldsla droog. Versier de omelet met zalm en veldsla. Werk af met chilipoeder en een likje olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be