Gerookte paling met krokante groentjes en rodebietmayonaise

Ingrediënten

  • 2 el mayonaise
  • 2 gekookte rode bieten
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 el suikersiroop
  • scheutje xeresazijn
  • olijfolie
  • 50 gr groene boontjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes
  • 1 el fijngeraspte parmezan
  • 1 mooie filet van gerookte paling
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Blend een gekookte rode biet fijn en werk op met de balsamicoazijn en suikersiroop. Meng er de mayonaise onder en bewaar koel.

  2. Snij de andere gekookte rode biet in fijne schijfjes en steek uit met een vorm naar wens. Marineer in wat xeresazijn en olijfolie.

  3. Snij fijne schijfjes van de radijs en marineer ook deze.

  4. Snij de granaatappel in twee en klop er de zaadjes uit d.m.v. een wetstaal of de botte kant van een mes.

  5. Kook de groene boontjes beetgaar in gezouten water. Laat schrikken in ijswater. Kruid met peper en zout en olijfolie.

  6. Snij de pijnboompitjes fijn en meng met de parmezaan.

  7. Portioneer de gerookte paling en werk af.

0
Nog geen stemmen

Campari en Wout Bru

Wout Bru maakte deze gerechten speciaal voor Campari. De gerechten smaken dan ook heerlijk met een glaasje Campari.