Duo van gerookte paling
Ingrediënten
-
gerookte paling
-
sojasaus
-
sushi-azijn
-
maïsolie
-
sap van 1 limoen
-
rode wijnazijn
-
peper en zout
-
Sechuanpeper
Bereiding
Paling met komkommer en sojavinaigrette: Schil de komkommer, en snij hem in dunne schijfjes. Snij ook enkele komkommerbalkjes. Maak een vinaigrette van soja, sushiazijn, maisolie en sap van limoen. Marineer hierin de komkommer.
Paling met rode biet: Snij de gekookte rode biet in kleine blokjes. Snij de verse rode biet in dunne schijfjes. Maak een vinaigrette met het sap van de gekookte rode bieten, rode wijnazijn, sjalot, peper en zout. Laat hierin de verse rode biet marineren.
Dresseren: Serveer op een bordje de gerookte paling met komkommer, en serveer daarbij een puntje mayonnaise met wat sechuanpeper, en leg daarnaast de paling met de komkommer, met hierbij een puntje zure room, op smaak gebracht met wat peper en zout.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be