Witloofsoep met gerookte paling en broodkorstjes

Ingrediƫnten

  • 1 dl room
  • 1 lookteentje
  • 1 ui
  • 250 g witloof
  • 100 g gemalen kaas
  • 200 g gerookte paling
  • broodkorst
  • 3 peterselie (fijngehakt)
  • 30 g vetstof
  • scheutje olijfolie
  • 1 l water of bouillon
  • 1 suikerklontje
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 1 blad laurier
  • 2 takjes tijm
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Pel de ui en snipper hem fijn. Maak het witlof schoon, spoel het en snijd het in kleine stukjes.

  2. Smelt de vetstof in een kookpot en stoof er de ui en de look in aan. Voeg de tijm en laurier toe.

  3. Voeg het witlof en het klontje suiker toe. Stoof het geheel lichtbruin.

  4. Doe er de bouillon en de room bij. Laat de soep een half uurtje op een zacht vuurtje inkoken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Haal tijm en laurier eruit en mix de soep fijn.

  6. Bak broodkorstjes goudbruin aan. Schep de soep in diepe borden. Leg er enkele stukjes gerookte paling in, bestrooi de soep met een beetje gemalen kaas en gehakte peterselie.

4

Average: 4 (1 stem)