Gin-Tonic: Bombay Saphire East Gin

Ingrediënten

  • 5 cl Gin (Bombay Saphine East)
  • tonic (Q Tonic)
  • 3 schijfjes gember
  • 3 Indische lange pepers

Achtergrond: Deze spicy twist op de legendarische Bombay Saphire voegt extra citroengras uit Thailand en zwarte peperbolletjes uit Vietnam toe aan de 8 botanicals uit het origineel. Een blauwe fles was het enige wat Bacardi in 1987 nodig had om hun gin in één klap hip te maken in trendy bars. Licht peperige en fris-kruidige gin met een tikje zoet.

Tip: ideaal als aperitief bij een zomerse barbecue of cocktail tijdens een zonnig weekend. Dit recept is voor 1 cocktail.

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Indisch
Cocktails

Bereiding

  1. Vul een lang glas voor drie kwart met ijsblokjes. 

  2. Voeg de gember, de lange peper en de steranijs toe en roer even om. 

  3. Giet 5 cl Bombay Saphire East over het ijs.

  4. vul naar smaak aan met Q Tonic of een andere tonic naar keuze.

0
Nog geen stemmen

Het verhaal achter "Gin"

Gin en meerbepaald Gin-Tonics zijn hot. Maar wat is gin nu? Hoe wordt het gemaakt? En vooral, hoe komt het dat dit plots zo populair is?

 

Lees meer