Heerlijke tricolore bruschette van Sandra Bekkari

Ingrediënten

  • 1 volkoren meergranen stokbrood
  • Parmaham

voor de paprikatapenade

  • 2 geroosterde gele paprika (opgelegd in olijfolie)
  • 1 el pijnboompitten
  • peper

voor de tomatentapenade

  • 15 half-zongedroogde tomaatjes
  • 1 teen look
  • pijnboompitten
  • peper
  • basilicum

voor de olijventapenade

  • 1 handvol ontpitte zwarte olijven
  • enkele takjes tijm
  • peper
  • olijfolie

Op zoek naar een lekker maar redelijk gezond hapje? Sandra Bekkari tovert drie eenvoudige maar lekkere bruschette uit haar mouw: eentje met tomatentapenade, eentje met olijvenspread en eentje op basis van gegrilde gele paprika. Snel, simpel én lekker. :D

Tip: je vindt opgelegde gele paprika's gewoon in de supermarkt bij de zuiderse producten of de bokalen. Vaak zitten geel en rood samen in één bokaal.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snij het stokbrood in schijfjes. Toast het kort in de warme oven.

  2. Voor de tomatentapenade: doe de look, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, olijfolie, basilicum, peper en zout in een cutter. Mix fijn. Optioneel: voeg wat tomatenconcentraat toe voor een intensere rode kleur.

  3. Voor de olijventapenade: doe de ontpitte zwarte olijven, tijm, peper, olijfolie in een cutter en mix fijn.

  4. Voor de gele tapenade: doe gele geroosterde paprika in een cutter. Voeg olijfolie, peper, zout, pijnboompitten toe. Mix fijn.

  5. Beleg de toastjes met de tapenades. Werk de rode af met wat Parmaham, de zwarte met extra olijven en de gele met verse gele paprikasnippers. Smakelijk.

5

Average: 5 (1 stem)