Heerlijke salade met tomaat, komkommer en mozzarella van Sandra Bekkari

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • eetbare bloempjes (optioneel)
  • 1 komkommer

voor de dressing

  • 4 el olijfolie
  • 2 el dragonazijn
  • peper
  • zout
  • 1 el honing

voor de rode ui

  • 1 rode ui
  • 1 scheutje dragonazijn
  • peper
  • zout

Zoek je nog een lekker bijgerechtje voor bij een barbecue? Liefst iets anders zijn dan geraspte wortelt en sla met tomaat? Zoek niet verder. Deze salade met komkommer, mozzarella en tomaat van Sandra Bekkari is mooi, eenvoudig, gezond én lekker. Het maakt jouw barbecuefeest net iets verfijnder. Ook geschikt als zomers en licht lunchgerecht. 

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij de tomaten flinterdun. Snij ook de paprika zeer dun. Dit gaat het gemakkelijkste met een mandoline, maar kan ook met vlijmscherp mes.

  2. Schil en snij de rode ui in dunne ringen. Marineer ze in wat dragonazijn, peper en zout.

  3. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Let op dat ze niet aanbranden.

  4. Was de komkommer en haal door de spiraalsnijder. Giet de mozzarellabolletjes af. Maak een dressing van dragonazijn, peper, zout, honing en olijfolie.

  5. Verdeel de tomatenplakjes over een mooi bord. Leg er de paprikaplakjes op. Leg in het midden de komkommerslierten en verdeel de gemarineerde rode ui, mozzarella en pijnboompitten over de groenten. Werk af met een draai van de pepermolen en de dressing.

5

Average: 5 (1 stem)